Які вимоги до транспорту
Кожен транспортний засіб повинен мати санітарний паспорт, який видається на період до одного року. Перевезення м’ясної продукції передбачає використання декількох видів транспорту:
- Рефрижератори. Підходять для транспортування м’яса птиці, кролика та м’ясних продуктів.
- Тушевози зі спеціальними відділеннями для доставки м’ясних туш. Поперечини дають можливість розміщувати туші та напівтуші.
- Ізотермічні фургони. Відрізняються утепленими стінами. У них можна перевозити парне або остигле м’ясо.
Кожен транспортний засіб має пройти повну обробку перед використанням. Недотримання цього правила може призвести до зараження м’яса різними видами бактерій та вірусів, що робить його непридатним для вживання. Автотранспорт має бути оснащений сучасним обладнанням, яке дозволить контролювати під час дороги показники температури, вологості. Всі дані записуються, що дозволяє переглядати умови перевезення під час доставки вантажу. Варто зазначити, що перед відправкою транспортного засобу з м’ясною продукцією, кузов має бути опломбований. Перевізник зобов’язаний заздалегідь виставити температурний режим, який відповідатиме вимогам перевезення м’яса того чи іншого виду. Заздалегідь слід перевірити роботу обладнання та переконатися у його справності. Будь-які відхилення від норми можуть позначитися на стані товару. Допускається відхилення максимум 2 градуси.
Документи для транспортування м’ясної продукції
Перевезення вантажів, особливо які стосуються швидкопсувних товарів, вимагає від компанії наявності всієї документації, що підтверджує дозвіл на надання послуги. До обов’язкової документації варто віднести:
- ветеринарні свідоцтва;
- санітарний паспорт на транспортний засіб;
- товарно-транспортна накладна.
ТТН обов’язково передається замовником водію-експедитору з метою доказу легальності перевезення та підтвердження факту, що продукція не є контрабандою. Ветеринарний паспорт – важлива складова документації. Кожна партія має окремий документ. Усі, зазначені у ньому дані, мають чітко слідувати ТТН. Будь-які розбіжності можуть призвести до визнання товару несертифікованим.
Правила зберігання та доставки
Правильне перевезення м’ясної продукції вимагає не тільки чіткого дотримання правил, але також важливо дотримуватись умов її зберігання та доставки.До основних пунктів слід зарахувати:
- заморожене та охолоджене м’ясо не можна перевозити разом через різний температурний режим;
- перевезення та зберігання охолодженої м’ясної продукції з іншими споживчими товарами неприпустимо;
- важливо забезпечити правильне укладання вантажу, що створить сприятливі умови для вентиляції;
- м’ясо категорично заборонено перевозити, якщо на ньому є іній, лід чи сніг;
- важливо забезпечити надійну фіксацію кожної тари;
- кожний вид м’ясної продукції має свої особливості зберігання та транспортування;
- туші повинні бути чистими, без дефектів;
- перевезення м’ясних туш може відбуватися лише у підвішеному стані;
- транспортний засіб має бути обладнаний сучасними пристроями та датчиками, що дозволяють контролювати показники;
- кожна категорія товарів повинна перевозитися окремо;
- птах може перевозитися в замороженому або охолодженому вигляді, без видимих дефектів;
- субпродукти повинні знаходитися у додатковій тарі;
- не можна допускати відтавання продукції, після чого знову заморожувати;
- бекон може перевозитися в пачках, обмотаних ниткою;
- ковбасні вироби та копчені продукти повинні бути доставлені в тарі з просвітами.
Порушення правил може призводити до накладення великих штрафів та санкцій. Державні органи відповідають за дотримання всіх вимог та ретельно перевіряють вантажі. Перевезення м’ясної продукції вимагає від фахівців логістичної компанії знання основних нюансів з обробки м’яса:
- свинина повинна бути обезголовлена і перевозитися тушами або напівтушами;
- баранина транспортується повністю;
- птиця та кролики повинні бути упаковані та перевозитись повністю;
- яловичину можна обробляти на чверті.
Знання всіх нюансів дає можливість гарантувати цілісність та безпеку продукції.
Оптимальні режими температури та вологості
Кожен вид м’ясної продукції вимагає дотримання оптимальних показників температури та вологості. Не варто вважати, що можна створити єдиний мікроклімат для перевезення м’яса та субпродуктів. Важливо заздалегідь з’ясувати всі нюанси щодо перевезення товару, правильно підібрати рівень вологості та температуру, щоб створити сприятливі умови для транспортування вантажу. Ознайомитись з необхідними показниками для транспортування того чи іншого вантажу можна в інтернеті або на офіційних сайтах контролюючих органів. Будь-яке відхилення від зазначеної норми може негативно позначитися на стані товару та призвести до великих збитків. Компанії, які мають досвід у перевезенні
швидкопсованих товарів, добре знають усі нюанси та зможуть підібрати оптимальний клімат для перевезення продукції . Робота з продовольчими товарами вимагає максимальної уваги та обліку всіх нюансів. Товари з коротким терміном зберігання повинні оперативно перевозитися і при цьому важливо дотримуватися заданих температурних режимів. Звертаючись до професіоналів, можна бути впевненим у якості надання послуги та не переживати про стан товарів. Наша компанія «Ваш перевізник» посідає провідне місце у своїй галузі та має великий список великих компаній, з якими співпрацює. Довіряючи нам, можна бути впевненим, що фахівці створять необхідні умови для транспортування вантажу, прокладуть оптимальний маршрут та виконають усі вимоги, які будуть прописані у договорі. Кваліфіковані водії швидко доставлять товар одержувачу і протягом усього шляху контролюватимуть мікроклімат у транспортному засобі. Наші клієнти мають низку переваг, коли звертаються до нас. У нас є можливість не тільки перевіряти місцезнаходження товару у дорозі, але й переглядати показники, які відповідають за підтримання мікроклімату в автомобілі. Сучасне обладнання, великий досвід роботи та оперативне перевезення дали нам можливість стати найкращими у своїй сфері.
Чому варто вибрати перевезення з компанією ВАШ ПЕРЕВІЗНИКтм
Ми не просто доставляємо вантажі, ми розробляємо кращі технологічні рішення для перевезення будь-яких вантажів, що швидко псуються, і втілюємо їх у життя.
Машини нашої компанії сертифіковані та рекомендовані для рефрижераторних перевезень.
Наші водії мають повний пакет документів, у тому числі усі медичні довідки. Крім того, всі водії команди ВАШ ПЕРЕВІЗНИК
тм дотримуються всіх необхідних санітарних норм працюючи з вантажем.
Весь транспорт компанії обладнаний найновішими рефрижераторами та ізотермічними системами, які не дають збоїв та зберігають ідеальний температурний режим для доставки ваших вантажів.
Клієнти компанії можуть відстежити не лише статус вантажів, що доставляються, але і температурний режим в машині.
Компанія ВАШ ПЕРЕВІЗНИКтм гарантує повне дотримання ваших вимог і забезпечить вам кращі рефрижераторні перевезення ніжних і швидкопсувних вантажів!