filename /home/vashp11/public_html/wp-content/themes/pereviznik/single.php

Перевезення свіжих овочів та фруктів: на що звернути увагу торговим мережам при плануванні постачання?

75516676 214836176191420 7390733798949111263 n - Перевезення свіжих овочів та фруктів: на що звернути увагу торговим мережам при плануванні постачання?

Перевезення фруктів та овочів найчастіше викликає велику кількість нарікань у постачальників через її якість. Нерідко трапляється, що через перевезення до пункту призначення приходить пом’ята продукція, яка швидко псується. Транспортування овочів потребує певних навичок, які дозволять створити всі необхідні умови для перевезення товарів із меншою кількістю втрат.

Багато компаній вважають за краще відмовлятися від транспортування плодів овочів і фруктів через велику кількість підводних каменів, які можуть позначитися на якості товару. Варто заздалегідь обговорити із замовником усі нюанси, уточнити вимоги та правила для здійснення транспортування продукції. За дотримання всіх рекомендацій можна бути впевненим, що все пройде добре.

На що потрібно звернути увагу при перевезенні овочів та фруктів

76799760 2816511825036675 4394531096248922023 n - Перевезення свіжих овочів та фруктів: на що звернути увагу торговим мережам при плануванні постачання?

Можна сміливо говорити, що транспортування овочів має здійснюватись лише професіоналами, які мають достатню кількість знань та навичок. Існує перелік рекомендацій, яких варто дотримуватись для здійснення перевезення продуктів з мінімальною кількістю втрат.

Транспорт: у що упаковати та як правильно завантажити

Плоди фруктів та овочів повинні перевозитись за допомогою спеціального транспорту, який має термографи та рефрижераторне обладнання. Важливим пунктом перед перевезенням продукції є проведення дезінфекції транспорту, що допоможе знищити усі бактерії.

За допомогою рефрижераторної установки визначається необхідна температура, яка буде комфортною для продукції. При завантаженні товару слід обов’язково залишати відстань між ящиками, які допоможуть забезпечити прохідність повітря. Не варто набивати транспорт великою кількістю вантажу, не залишаючи ніяких зазорів. Це може негативно вплинути на стан продукції та призвести до втрати товарного вигляду. Повітря має рівномірно обдувати всі ящики, створюючи комфортний температурний режим для кожної партії продукції.

Важливо відзначити, що продукція зобов’язана бути якісною упаковкою, яка дасть змогу мінімізувати зіткнення та тертя плодів. Як упаковка найчастіше використовується спеціальний папір або поліетилен, в окремих ситуаціях може застосовуватися стружка.

Водій повинен дотримуватись швидкості в середньому 60–90 км/год, яка сприяє збереженню цілісності продукції.

Вологість та температура

Компанії з перевезення товарів добре знають, що перед отриманням товару необхідно встановити потрібну температуру і закрити транспорт на пару годин. Це допоможе створити оптимальний температурний режим та рівень вологості.

Етиленова сумісність

Велика кількість плодів виділяє етилен. Він є безбарвним газом з легким запахом, який складно розрізнити при перевезенні овочів або фруктів. Варто розуміти, що є сорти фруктів та овочів, що виділяють більше етилену, інші навпаки – менше. Велика кількість безбарвного газу може негативно впливати на ряд продуктів, що може призводити до того, що вони швидше псуватимуться.

Потрібно знати, як перевозити плоди, що виділяють етилен, щоб не запустити процес дозрівання сусідніх.

Рекомендується окремо возити такі продукти, щоб уникнути ситуацій псування продукції. Яскравим прикладом фруктів, які категорично не можна зберігати та перевозити разом є яблука та банани. Банани навіть за короткий проміжок часу перебування разом із яблуками можуть почати швидко псуватися.

Запах

Існує низка культур, які виділяють різкі запахи. Аромат може вбиратися сусідніми плодами, що негативно впливає на їхню якість. Фахівці рекомендують уникати ситуації перевезення продукції, що сильно пахне, з іншими плодами.

Групи ягід, фруктів та овочів, які допущені до спільного перевезення та зберігання

Існує 7 основних груп, у кожній з яких зазначені продукти, які можна перевозити недовгий період разом один з одним:

  1. Фрукти: яблука, хурма, грейпфрут, груша, персик, виноград, черешня, гранат, персик, сливи. Овочі: хрін, цибуля певних видів, редис, свекла, кольрабі, пастернак. Можуть виділяти етилен, температурний режим перевезення може коливатися від 0 до +2 градусів.
  2. Шпинат, броколі, артишоки, цибуля, петрушка, ревінь, латук, селера, цвітна капуста, спаржа, морква, зелена цибуля, кукурудза. Чутливі до етилену, температурний режим перевезення повинен бути від 0 до +2 градусів.
  3. Часник і цибуля. Не люблять вологу. Температурний режим для перевезення має бути від 0 до +2 градусів.
  4. Мандарин, лимон, журавлина. Можуть передавати свій аромат іншій продукції, температурний режим транспортування має становити +4,5 градуса.
  5. Перець, синенький, картопля, огірок. Не люблять холод, схильні до впливу етилену. Температурний режим транспортування повинен становити +10 градусів.
  6. Імбир, помідор, гарбуз, авокадо, манго, диня, лайм. Чи не переносять холод. Температурний режим транспортування має бути до +15 градусів.
  7. Помідор, кавун, батат. Не варто перевозити поряд із грушами. Температурний режим транспортування має становити +21.

76799331 421591665414725 2273089071193636966 n - Перевезення свіжих овочів та фруктів: на що звернути увагу торговим мережам при плануванні постачання?

Дотримання правильного сусідства під час транспортування дозволяє постачати продукцію без втрати товарного вигляду. Тривалі відстані не будуть проблемою, і замовник не переживатиме про свій товар.

У виборі логістичної компанії варто віддавати перевагу лише професіоналам, які мають гарну репутацію та знають усі нюанси.

Не всі компанії керуються цими правилами, що часто призводить до втрати результатами товарного вигляду.

Наша компанія “Ваш перевізник” враховує всі побажання та суворо дотримується вимог та правил щодо транспортування продукції. Перевезення овочів вимагає великої навички, знань та досвіду, які допоможуть доставити продукти в цілісності та безпеці.

Фахівці компанії знають усі нюанси правильної комбінації продуктів, що дозволяє перевозити товари якісно та бути впевненим, що жоден сорт продукції не постраждає від неправильного транспортування.

Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x

Партнери

Переваги співпраці з нами вже оцінили: